Grönsakskassar prenumeration

-Alltid färska grönsaker efter säsong.

-Var säker på att du äter närproducerad mat med gott samvete för miljön.

-Ha möjlighet att följa dina grönsaker, se hur de växer, hur de sköts och hur de påverkar sin omgivning.

-Bred bas av de vanligaste grönsakerna med några överraskningar som du kanske inte provat förut.

-Tips och trix vad du kan göra med dina grönsaker.

Andelsjordbruk prenumeration grönsakskasse Kungsbacka

Kassarna är enligt principen “andelsodling” som syftar till att man som kund och odlare delar på risken med odlingen. Som kund binder man upp sig att under en säsong köpa en färdigpackad kasse per vecka med det som odlaren har skördat. Upphämtning på odlingen i Allarängen, 10min öster om Kungsbacka.

2023 kommer att bli ett lite annorlunda år för mig av många olika anledningar. Jag kommer därför dra ner på antalet andelsprenumerationer. Däremot kommer jag erbjuda ett antal kassar som går att boka vecka för vecka. All utlämning 2023 kommer att vara i anslutning till odlingen. Planen är att öka upp till 2024 igen, och åter erbjuda upphämtning på fantastiska Potatiskällaren i Kungsbacka, men det är lite för långt tills dess för att säga säkert.

Eventuellt kommer ett fåtal nya prenumerationer släppas 2023 och väntelistan är ganska lång. Men är du intresserad, anmäl ditt intresse genom knappen “väntelista” här ovanför! Vecko-kassarna kommer att finnas möjlighet för alla att köpa, även om det kommer att finnas ett begränsat antal. Gå med i facebook-gruppen “HemmaJord veckokassar” för att kunna köpa kassarna när de annonseras ut.

Priser och utformning för prenumerationen, se nedan:

Upplägg 2023.

-Först till kvarn. Anmälan öppnar upp i mån av plats 1/4 2023 efter att gamla prenumeranter och de som satt upp sig på väntelistan fått förtur.

-Man hämtar sin kasse någon gång efter 15:30 på måndagar i ett kylskåp vid försäljningsboden vid Ålgårdavägen, 100m från odlingen. Man har två dygn på sig att hämta den, men allt är såklart mest färskt under måndagen. Vill man komplettera kassen med ytterligare grönsaker är boden då öppen under hela måndagen och tisdagen, men stängd under onsdagen.

-Måndagar kl 17-18 är det öppet att komma upp till odlingen för att prata, diskutera, titta, hälsa på ankorna, plocka blommor eller kryddor och kanske dricka en kopp kaffe eller två.

-Ett uppehåll görs v.30 och v.31. Då levereras inga kassar.

-Man betalar vid två tillfällen per säsong. Ett innan första leveransen och ett efter sista kassen är levererad.

-Den planerade säsongen är v.25 – v.40, men den kan komma att bli något kortare. Inför första kassen hör vi av oss ca en vecka i förväg via mail. Priset justeras på den sista delbetalningen om någon kasse skulle utgå pga t.ex. kallt väder och dålig tillväxt.

-Värdet i kassen kommer att ligga på i snitt 190kr vilket motsvarar ungefär sex olika sorters grönsaker. I början kommer kassarna vara värda lite mindre och under sommaren lite mer. I början kommer kassen innehåll mycket grönt och färska primörer t.ex. Pac Choi, kålrabbi, sallad, rädisor, spenat, mizunasallad, ärtskott, persilja eller spetskål. Senare kommer en blandning av följande grönsaker finnas med.

  • Tomater, små eller stora
  • gurka eller squash
  • sallad i olika form
  • purjo eller vitlök eller gul knipplök eller salladslök
  • Morötter eller rödbetor
  • Någon sorts böna eller ärta tex vaxbönor/haricotsverts/brytbönor/bondbönor/sockerärtor.
  • Kål t.ex. spetskål/broccoli/majrova/kålrabbi/pac choi/grönkål/svartkål
  • Övriga grönsaker t.ex. mangold/majs/chili/aubergine/persilja/dill/potatis/fänkål/selleri

-Anmälan är bindande. Reser man bort eller av annan anledning inte kan hämta sin kasse rekommenderas att sälja eller ge bort den till någon man känner, MEN, nytt för i år. Man har rätt att avstå ytterligare två kassar, förutom v.30 ov.31. Då måste man anmäla detta senast en vecka innan. För varje kasse man hoppar över dras 180kr från slutfakturan, alltså max 360kr.

-I början av prenumerationen skickas ett häfte ut med förslag på tillagningsmetoder på de olika grönsakerna. Alla prenumeranter erbjuds vara medlemmar i en facebook-grupp där vi kan dela recept och tips.

– Delbetalningar, stor kasse. v.17 -1000kr, v.43 – ca1500kr. Totalt för en säsong på ca 14 veckor blir det alltså ca 2500kr.