Samarbete

Tycker du också att odling, mat och allt däremellan är superintressant och spännande? Vill du driva en odling själv? Behöver du odlingsjord? Har du en tanke eller idé där du behöver bra grönsaker eller tillgång till något annat i odlingsväg? Är du kanske lärare eller jobbar i måltidsbespisningen (bamba alltså..) och vill visa eleverna var maten kommer ifrån? -Hör av dig!

Under 2020 kommer jag att fokusera på att odla mina grönsaker och utveckla event-delen. Jag alltid massor av tankar och ideér. Exakt vilka av dem som kommer att bli verklighet får nya erfarenheter leda mig till. Men under resans gång samlar jag gärna på mig ännu fler möjligheter och trevliga människor att bolla idéer med. Man vet aldrig var det slutar!

På sikt skulle jag gärna vilja dela ansvaret för odlingen med någon som har samma grundinställning som mig och också drömmer om att få ta hand om jord, grönsaker och människor på heltid. Kan det vara du, får du gärna höra av dig! Känns allt bra, har jag “ledig” jord att låna ut under en säsong för att vi ska kunna lära känna varandra bättre och se om vi funkar ihop.

Förutom en lust att odla har jag ett intresse av vart råvarorna tar vägen. Jag är alltid sugen på att lära mig mer och ett område jag gärna vill utforska är hur man skulle kunna äta nyttig närproducerad mat hela året. Jag har en pedagogisk utbildning och skulle tycka att det var väldigt roligt att även sprida kunskapen till den som har lust. Barn, tonåringar, turister, den hälsomedvetna, den miljömedvetna eller kanske någon med ett funktionshinder som gillar det jordnära och närheten till naturen? Jag har även jobbat som projektledare. Kanske, när jag fått ordentlig snurr på projektet “odla grönsaker” kommer jag att driva något spännande projekt med anknytning till odling och mat vid sidan om mina odlingar? Kanske kommer jag bara fortsätter att odla som en dåre? Framtiden är spännande, den som lever får se!